Prestigfylld internationell utmärkelse till Arctic Falls

05 JAN 2011
Skrivet av :

Arctic Falls har fått den mycket prestigefyllda utmärkelsen ”Proving Ground of the Year”  av det ansedda brittiska magazinet Automotive Testing Technology International.

Jonas Jalar, VD.– Kul att bli uppmärksammad bland alla provbanor i hela världen. Det här priset är lite speciellt eftersom det delas ut av en internationell branschtidning, säger Jonas Jalar, delägare och VD för Arctic Falls.

Automotive Testing Technology International Magazine vill synliggöra goda gärningar i branschen och började därför år 2006 att ge utmärkelser till företag och ingenjörer som förbättrat testverksamheten för fordons- och komponenttillverkare inom bilindustrin.

Varje år delas priser i sex kategorier ut; Engine Test Facility of the Year; Proving Ground of the Year; Crash Test Facility of the Year; CAE Innovation of the Year; Hardware Innovation of the Year; and Person of the Year.

“Juryn är imponerad över de investeringar, motsvarande 2,75 miljoner dollar, som Arctic Falls gjort de senaste tolv månaderna för att förbättra faciliteterna för sina kunder. Investeringarna är de största sedan företaget grundades för 22 år sedan”, skriver det välrenommerade magazinet och påminner om att Arctic Falls var först med permanenta banor för vintertestning av fordon och komponenter.

Automotive Testing Technology International Magazine betonar speciellt satsningarna på nya anläggningar för däcktester och vintertester av eldrivna fordon.
– Självklart är vi både glada och mycket stolta över priset, säger Jalar.

Gläds över uppmärksamheten och utmärkelsen gör även Bill Nilsson, kommunalråd, i Älvsbyn.
– Det här sätter kommunen på kartan och visar dessutom vilken utvecklingspotential som biltestverksamheten har. Jag är också jätteglad för Artic Falls skull som gör ett kanonjobb, säger Nilsson.

Automotive Testing Technology International Magazine startades 1998 som en publikation för den tekniska och servicemässiga utvecklingen inom fordonsbranschen. Magazinet blev snabbt det mest respekterade internationella forumet för diskussioner och publicering av nya trender, utveckling och teknologiska framsteg inom bilindustrin.

Fakta Arctic Falls AB:
Grundades: 1985.
Verksamhet: tillhandahåller anläggningar och provplatser för vintertester av fordonskomponenter och däck med tillhörande service.
Omsättning: 24 miljoner kronor.
Antal anställda: årsmedeltal 15-35.
Övrigt: Arctic Falls utsågs också till Årets företag i Älvdsbyns kommun vid Älvsbyns näringslivsgala den 223 oktober 2010.

FOTO: MARCEL KÖPPE (bilar), ARCTIC FALLS (anläggningar) och STERLING NILSSON (porträtt).

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.