Nattåget till Älvsbyn kraftigt försenat av missöden

04 JAN 2011
Skrivet av :

Tisdagens nattåg från Göteborg till Älvsbyn blev kraftigt försenat efter en rad missöden på färden norrut. Ankomsttiden enligt tidtabellen skulle ha varit 09.46. Men tåget var inte i Älvsbyn förrän vid 16-tiden.
Tåget avgick 17:02 på måndagseftermiddagen från Göteborgs centralstation. Men redan i Herrljunga, första stationen efter starten, var tåget försenat med elva minuter på grund av ett framförliggande lok.
I Skövde utökades förseningen med ytterligare nio minuter på grund av ett spårfel och detta var bara början på eländet.
Följande hände under färden:

  • Hallsberg: försenat tågmöte.
  • Uppsala Central: Försenad lastning/växling
  • Gävle Central: Lokfel
  • Bollnäs: Försenad lastning/växling
  • Ånge: Akut personalbyte
  • Långsele: Försenat tågmöte
  • Mellansel: Stört av annat tåg
Även nattåget söderut, som skulle ha varit framme på Stockholms central klockan 06:15 under tisdagsmorgonen, var elva timmar försenat på grund av ett signalfel. Förseningen berodde på att ett framförvarande godståg dragit ner elledningen.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.