Guldliga länsade bostad i Älvsbyn på smycken

27 JAN 2011
Skrivet av :

Nya tjuvligor härjar i Älvsbyn på jakt efter guldföremål och kontanter.
I går, onsdag, bröt sig ännu okända gärningsmän in i en villa mitt på dagen när huset stod tomt.
Tjuvarna hade brutit sig in via altandörrren på baksidan av huset. Inbrottet upptäcktes vid 13.30-tiden.
Bostaden hade sökts igenom och guldsmycken var stulna.

Polisen varnar för att en ny  trolig stöldliga är i farten.
Utöver inbrottet i Älvsbyn hade även en villa på Logementsgatan i Luleå ovälkommet besök av tjuvar där de stal guld till ett värde av 200 000 kronor.
– Det verkar som om den här typen av tjuvar är ute efter kontanter och guld, säger vakthavande polis Erik Kummu, till tidningen NSD.

Han tror att gärningsmännen är desamma som gjorde inbrott i en villa i Jokkmokk häromdagen. Även den gången var det guld som stals.
Kummu tror att de senaste inbrotten kan ha kopplingar till de personer som greps häromdagen och häktades på tisdagen.
– Av de nyligen häktade personerna fanns två som var inblandade i sommarens stöldraider, då tjuvarna åkte omkring i utlandsregistrerade bilar. Vid de stölderna var det främst smycken och kontanter tjuvarna ville åt.

Sommarens stöldturné stoppades efter tips från allmänheten, och en tonårig skolelev i Vistträsk som var hemma under dagtid i det hus där gärningsmännen tänkt göra inbrott.

– Tillvägagångssätten är desamma vid alla de här inbrotten.
Polisen gärna tar emot tips på telefon 114 14 och uppmanar allmänheten att hålla utkik efter misstänkta personer eller bilar.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.