Glödbrand vid värmeverket

08 JAN 2011
Skrivet av :
Det ångar om barkhögarna vid värmeverket beroende på att värme allstras vid den biologiska nedbrytningen.Räddningstjänsten i Älvsbyn larmades ut till värmeverket vid 12.30 tiden, efter att en privatperson sett rökutveckling och känt brandlukt. Väl framme konstaterades att det var en av högarna med bark på upplagsplanen som börjat att självantända varför man begöt glödenhärden med vatten och kallade in personal på värmeverket för omhändertagande av den drabbade högen.
Barken som ligger i högarna kan självantända då den naturliga nerbrytningsprocessen pågår och allstrar mycket värme.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.