Fredrik Lundh Sammeli, vice ordförande i riksdagens barnnätverk

04 JAN 2011
Skrivet av :

Den norrbottniske riksdagsledamoten Fredrik Lundh Sammeli (S) blir ny vice ordförande i riksdagens tvärpolitiska barnnätverk. Han kommer i den rollen att arbeta för att Sverige arbetar mer aktivt med barnkonventionen.

Riksdagens barnnätverk har funnits sedan våren 1992 och har till syfte att föra en bred diskussion om principerna och bestämmelserna i FNs konvention om barnets rättigheter, för att säkerställa ett barnrättsperspektiv i riksdagsarbetet. Nätverket består en representant från varje parti och genom möten och seminarier tillsammans med regeringen, myndigheter och organisationer lyfts frågan om barnets rättigheter.

– Är det något som verkligen går som en röd tråd genom mitt samhällsengagemang är det kampen för barns rätt. Det känns därför särskilt roligt att kliva på detta uppdrag, säger Fredrik Lundh Sammeli (S).

– Sverige har varit och är fortfarande på många områden fantastiskt när det gäller arbetet med barnkonventionen. Men vi börjar tappa tempo och det ser jag allvarligt på. Det går helt enkelt för långsamt och alltför många bryr sig inte i frågan. Jag vill se fler kommuner, landsting, länstyrelser och myndigheter tävla i grenen att sätta barns bästa i främsta rummet, säger han.

Fredrik Lundh Sammeli är född och uppväxt i Korsträsk men bor numera i Luleå.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.