Forsatta förseningar och inställda tåg

04 JAN 2011
Skrivet av :

Problemen fortsätter för SJ.
De som tänkte ta tisdagens nattåg från Göteborg upp mot Älvsbyn, med avgång 17.02, fick boka om. Turen mellan Göteborg och Stockholm ställdes nämligen in på grund av tidigare förseningar.
Från Stockholm avgick däremot Norrlandspilen  klockan 22:04, och var alltså redan vid starten från centralen 44 minuter försenad.
Det ser ut att bli nära ett dygn i vagnarna för resenärerna som ska upp till Älvsbyn under natten mellan tisdag och onsdag.
SJ gör själv följande prognos för nattens tåg mot Älvsbyn med normal ankomsttid 09:46.
”Persontrafiken dras med förseningar efter nattens tekniska problem vid Ö-vik/Mellansel. Tåg 92 (7084) prognos ser ut som följer:Bastuträsk 15.30, Jörn 15.55, Älvsbyn 16.45. Boden 17.15, Sunderby Sjukhus 17.40 samt Luleå 17.50. Tåg 96 beräknas till Kiruna 15.22 (- 88 min). Tåg 95 beräknas till Boden 16.10 (- 58 min)”.

För resande med tåg, 92, som avgår från Göteborg torsdagen den 6 januari, och som ska vidare från Boden får ta sig därifrån på annat sätt. Tåget är nämligen inställt på delsträckan Boden-Luleå, bussar ersätter på sträckan.
Resande från Boden till Porjus hänvisas till tåg 7000 med avgångstid 17.40 från Boden, i Gällivare sker byte till taxi mot Porjus.
Resande från Boden till Haparanda hänvisas till taxi.

Det är även förseningar åt andra hållet. Tisdagens nattåg mot Stockholm var kraftigt försenat redan från start. Turen som skulle ha avgått från Älvsbyn klockan 17:43 beräknas i skrivande stund anlända 20:10.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.