Det gäller att ta för sig !

25 JAN 2011
Skrivet av :

”Bakom Rollen” var namnet på det inledande kulturcafét på tisdagskvällen på Folkhögskolan i samarbete med teaterföreningen. Närmare femtio Älvsbybor hade mött upp för att få se Charlotte Lindmark framföra sin monolog ”Bakom Rollen” i regi av Dan Swärdh från Teater Scratch.

I en dryg timme delade hon med sig av ont och gott, utifrån upplevelser hur hon socialiserats till kvinna. Allt riktat till tjejer, damer, tanter, fruntimmer och ladies som får träffas i ett sammanhang och reflektera!

Intensiteten och inlevelsen var det inget fel på i Charlotte Lindmark tolkning av sig själv. Eftertanken och visheten i vissa ordfraser fick en och annan att stödskratta eller förläget dämpa sin inlevelse i pjäsen, men det var säkert en del av meningen med det hela.

Pjäsen hade styrka och att som man kunna känna hur man blev utpekad som ett lysande exemplar av det patriarkala beståndet här på jorden.
Charlotte Lindmark:s tolkning av karaktären av sig själv känns efteråt befriande, enkelt men ändå strålande genomfört.

Den enkla dekoren och spartanska ljussättningen inramar pjäsen till att bli något av det bättre undertecknad upplevt inom teatern.

Var du nu inte på detta kulturcafé på Folkhögskolan då gick du miste om Kultur/Teater när den är som allra bäst. Berörande, befriande och lättsam i ett härligt tempo.

Betyget kan inte bli annat än full pott, d.v.s 5 av 5.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.