Älvsbyn, modell mindre, skördade guld i SSAB-cupen

13 JAN 2011
Skrivet av :


Älvsbyns pojkar 99/00 vann SSAB-cupen i Luleå den gångna helgen.
Efter tre rafflande matcher i gruppspelet mot jämbördigt motstånd så stod det klart att grabbarna var i semifinal. Efter en gastkramande match, i de stora grabbarnas Coop arena, mot det duktiga Bodenlaget som Älvsbyn ofta spelar jämnt mot, så var de i final mot Rutvik.
Finalen blev otroligt spännande och innehöll såväl snabbt spel som fina tacklingar och härliga skott. Till åskådarnas blandade skräckförtjusning så följdes de båda lagen åt genom hela matchen.
Med ställningen 4 – 3 till Älvsbyn och med blott 25 sekunder kvar av matchen så kvitterade Rutvik till 4 -4. Då var spänningen olidlig i Coop arena. Finalen skulle avgöras på straffar!!
Speakern berättade att det blir straffar, bäst av tre, om de inte avgjorts då skulle det bli suddenstraffar. Ut på planen steg, säkerligen en aningen spända grabbar.
Straffarna läggs en och en. Rutvik skjuter och missar, Älvsbyn likaså. Rutvik skjuter igen och missar. Älvsbyspelaren går också bet på att skjuta mål. Vid det här laget har en del Älvsbyföräldrar till och med gått och gömt sig för att undkomma spänningen ;o)
När Rutviksgrabb nummer tre så kliver in på isen är spänningen olidlig. När inte han heller lyckades överlista Älvsbyns suveräne målvakt så stod allt hopp till den sista Älvsbykillen som gled in på planen och sköt ett alldeles underbart utmärkt placerat skott i mål.

Rutvik var besegrat. Lyckan är obeskrivlig. Guldet var vårt!!!

Huruvida Luleås tränare Jonas Rönnkvists uppmuntrande ord till Älvsbykillarna just innan matchen spelade in, de låter vi vara osagt… men vann, de gjorde dom. Härligt!!

Cupresultat:
Fredag 7 Januari
Vinst mot Sunderbyn  med 4 – 1
Vinst mot Kalix/Överkalix med 2 – 1

Lördag 8 Januari   
Vinst mot Luleå med 4 – 0

Söndag 9 Januari
Vinst i semifinalen mot Boden med 5 – 2
Finalen mot Rutvik vanns med 5 – 4 efter straffar.

Text: Ingela Särestöniemi
Foto: Jyri Särestöniemi

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.