Älvsbybo misstänkt för tillverkning av bomber i bostaden

27 JAN 2011
Skrivet av :

Skisser på hemgjorda handgranater, Molotov-cocktails och tårgas samt recept och ingredienser för tillverkning av sprängmedel. Det hittade polisen hos den 40-årige älvsbybo som misstänks för förberedelse till mord, alternativt förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

40-åringen har också hotat att döda poliser.
Efter tips från allmänheten greps mannen den 22 december odramatiskt i samband med att han köpte aceton och väteperoxid på en färgaffär, ämnen som kan användas för att tillverka sprängmedel.

När 40-åringen vid ett tidigare tillfälle stoppades i en trafikkontroll ska han ha hotat att spränga poliserna som stoppade honom.

Efter gripandet anhölls och häktades mannen. Nu har han åtalats som misstänkt för förberedelse till mord, alternativt förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.
I bevismaterialet finns bland annat en flaska med väteperoxid, en flaska med aceton, en flaska med saltsyra och två metallrör som pluggats i en ände som polisen hittade vid en huserannsakan i mannens bostad. Där hittades också litteratur för tilverkning av bomber och andra förstörelsevapen.

Åklagaren yrkar att det beslagtagna materialet – järnrör och metallrör som pluggats i ena änden, anteckningar, manualer, böcker som Gerilla-handboken, Anarkistens kokbok och Anarkistens handbok samt material såsom väteperoxid, aceton och saltsyra – ska förverkas.
Mannen är sedan tidigare åtalad för vapenbrott och olaga hot.
FOTO: POLISEN

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.