Tummen upp för Älvsbyn

23 DEC 2010
Skrivet av :

Han vann tävlingen om bästa julskylt/skyltfönster i Älvsbyn.just.nu:s tävling och ser till att julhandla lite extra med vinsten i Köpmannaföreningens affärer.
Rikard Granström ger tummen upp för Älvsbyn, här finns allt inom en radie på en kilometer. Vad vi som Älvsbybor måste lära oss är att se det unika på orten och att utnyttja detta som en resurs.


Rikard är 32 år infödd Älvsbybo, från ”Övfre Östermalm” och boende på Övra Byn. Idag jobbar han som underhållsdocktor (Infrastruktur Konsult) i Luleå åt SJ, Banverket med flera myndigheter, som behöver goda råd inom underhåll av infrastruktur.

Älvsbyn har det mesta som man behöver inom väldigt korta avstånd, inom en kilometer så finner man nästan allt. Men vi måste se detta som det unika och använda detta som en resurs. Man behöver inte fara till andra orter för att göra sina inköp, nej genom att utnyttja det vi har kan vi stärka vår framtidstro.

Älvsbyn kan visa upp allt utan att behöva skämmas, det är kanske så att vi måste lära oss att inse detta och få andra att förstå att vi har det rätt så bra på denna lilla ort.
Tyvärr är det väl så att vi Älvsbybor har blivit gnälliga och skapar hellre krav och skall på allt, men tänker inte efter på vad vi redan har.

Rikard Granström vill verkligen ge satsningen på denna webbplats ”Älvsbyn.just.nu” en eloge, för den ger oss alla Älvsbybor en bättre självbild, på att vi har en hel del. Vi får veta vad som händer och den lyfter fram det posetiva i och om Älvsbyn. Ett bra sätt att visa Älvsbyns unika där man tar tillvara på detta som en resurs. Ta exempelvis denna tävling om bästa julskylt/skyltfönster i Älvsbyn. Ett lysande sätt att visa att vi bryr oss om varann och att vi jobbar åt samma håll.

Maria Norén och Ida Öbergs butik Floristen vann tävlingen om bästa julskylt/skyltfönster i Älvsbyn.

I tävlingen om bästa julskylt/skyltfönster i Älvsbyn skrev Rikard Granström följande motivering: ”Tycker att Floristen har den bästa skyltningen, de har fått det gamla rucklet till hus att passa in i Storgatans affärsliv”

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.