Sista konstutställningen

11 DEC 2010
Skrivet av :

På lördagen bjöd Maj-Lis Johansson in till Vernissage av sin glas och textil utställning på Konstgården. Denna utställning blir den sista som Konstföreningen genomför i Konstgården innan Älvsby Församling tar över lokalen den 1 januari.

Maj-Lis Johansson tavlor är gjorda i en teknik som ger tredimensionell effekt i glas då detta blandas med textil-, akryl-, trä- och stenalster.
Även denna gång en mycket harmonisk utställning, som tilltalar besökaren.

Det är i förrådet hemma i villan i Älvsbyn, som det mesta tar form och där ingår sedan en tid även en glasateljé med ungn där glasskapandet
sker vid 900 grader under 8-9 timmar. Denna glasteknik ger en tredimensionell effekt i färg och form som ger betraktaren frihet att själv uppleva konstverken på sitt eget sätt.

Sedan 1990 har det hunnit bli närmare ett 40-tal utställningar samt utmärkelser för Maj-Lis Johansson, bland annat, månadens konstnär av

Älvsby Konstförening, stipendium av Oanade Krafter, Älvsbyn, Utvald av engelska Konstnärsförbundet att tillsamman med tio konstnärer från
Andra länder medverka i Lapplands konstnärskoloni på Lofoten i Norge under 14 dagar, stipendium från Nora Näsmans fond, Älvsbyns kulturstipendium
samt medverkan i ett par jurybedömda utställningar.
Denna utställning i Konstgården känns lite extra minnesvärd då det som är final för Konstgården. Var nästa utställning blir i Älvsbyn är lite frågetecken till, en källare på biblioteket eller inhyrd någonannanstans vem vet.

Synd är bara att denna underbara lokal går i graven nu och helgens utsällning kan delvis kännas lite som en ”Vaka” inför en begravning. Många medlemmar i konstföreningen medger att man kanske inte jobbat helt och hållet mot att få behålla Konstgården och nu kanske det är för sent.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.