Sista konstutställningen

11 DEC 2010
Skrivet av :

På lördagen bjöd Maj-Lis Johansson in till Vernissage av sin glas och textil utställning på Konstgården. Denna utställning blir den sista som Konstföreningen genomför i Konstgården innan Älvsby Församling tar över lokalen den 1 januari.

Maj-Lis Johansson tavlor är gjorda i en teknik som ger tredimensionell effekt i glas då detta blandas med textil-, akryl-, trä- och stenalster.
Även denna gång en mycket harmonisk utställning, som tilltalar besökaren.

Det är i förrådet hemma i villan i Älvsbyn, som det mesta tar form och där ingår sedan en tid även en glasateljé med ungn där glasskapandet
sker vid 900 grader under 8-9 timmar. Denna glasteknik ger en tredimensionell effekt i färg och form som ger betraktaren frihet att själv uppleva konstverken på sitt eget sätt.

Sedan 1990 har det hunnit bli närmare ett 40-tal utställningar samt utmärkelser för Maj-Lis Johansson, bland annat, månadens konstnär av

Älvsby Konstförening, stipendium av Oanade Krafter, Älvsbyn, Utvald av engelska Konstnärsförbundet att tillsamman med tio konstnärer från
Andra länder medverka i Lapplands konstnärskoloni på Lofoten i Norge under 14 dagar, stipendium från Nora Näsmans fond, Älvsbyns kulturstipendium
samt medverkan i ett par jurybedömda utställningar.
Denna utställning i Konstgården känns lite extra minnesvärd då det som är final för Konstgården. Var nästa utställning blir i Älvsbyn är lite frågetecken till, en källare på biblioteket eller inhyrd någonannanstans vem vet.

Synd är bara att denna underbara lokal går i graven nu och helgens utsällning kan delvis kännas lite som en “Vaka” inför en begravning. Många medlemmar i konstföreningen medger att man kanske inte jobbat helt och hållet mot att få behålla Konstgården och nu kanske det är för sent.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.