Pjäxlösa på grund av rådlös och vilsen taxifirma från Luleå

09 DEC 2010
Skrivet av :

Franska elit-utförsåkare kom förtvivlade till Kåbdalis utan sina pjäxor. Bagaget hade försenats av flygbolaget SAS som lovade skicka en Taxi med den nödvändiga utrustningen samma kväll. Men några pjäxor kom inte..?
Det visade sig att Taxi-bilen från Luleå lämnat det förlorade bagaget på hotell Storforsen..!

Så här skriver Johan Gunnarstedt, delägare av Kåbdalis Skidliftar, i sin blogg om händelsen. För övrigt andra gången på kort tid som han drabbades av debacle från samma taxi-bolag.
Nedanstående text har vi hämtat från Johans blogg:


”Det har snöat i södra Sverige senaste veckan, vilket skapar problem i tåg och flygtrafiken. Vi skulle hämta ett gäng Italienare och Tyskar på flygplatsen igår.
Flygen från Arlanda var försenade i olika grader från en till sex timmar. För att inte de måttligt försenade skulle behöva vänta för länge på de riktigt försenade förökte vi anlita en taxi till de sistnämnda. Lule Taxis Dator klarade dock inte att få fram ett pris för transporten då det inte fanns någon gatuadress till skidliften, Inlandsvägen, eller E 45:an räknades inte. Personen bakom datorn verkade varken behärska sunt förnuft eller basala kunskaper i matematik, så vi fick hyra en bil istället.
För några veckor sedan var samma företag inblandad i en annan körning till Kåbdalis. Några Franska toppåkare och deras tränare hade blivit av med bagaget som bland annat innehöll pjäxorna. Att bli av med pjäxorna för en tävlingsåkare, är lika allvarligt som om en violinist blir av med sin Stradivarius. Efter stort pådrag lyckades vi lokalisera bagaget och SAS skickade en Taxi till skidliften i Kåbdalis. Grejorna skulle lämnas i restaurangen vid 22 tiden. Personalen väntade tålmodigt till klockan ett. På morgonen ringde de förtvivlade fransmännen, inga pjäxor hade dykt upp! Det visade sig att pjäxorna var lämnade i hotell Storforsen, fyra mil söderut. Lule Taxi verkar vara ett företag med låga krav på personalens IQ, eller så är det geografi kunskaperna som brister.”

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.