Nytt SJ-stopp i fem timmar i Älvsbyn

20 DEC 2010
Skrivet av :

Älvsbyn verkar har blivit ett populärt stopp för SJ. Under söndagen blev Norrlandståget, för andra gången på lite drygt en vecka, stående i byn.
Tåget skulle ha anlänt till Luleå 11.22 men kom allstå fram först vid 16-tiden. Orsaken till stoppet denna gång var ett godståg som kört fast och behövde ett hjälplok för att komma loss.


Som alvsbyn.just.nu tidigare fapporterat så blev förra fredagens nattåg, med avgång klockan 21.21, blev kvar på perrongen i Älvsbyn till långt efter midnatt.
Orsaken till detta var, enligt Klas Lundstedt på Trafikverket, ett rälsbrott mellan Myrheden och Träskholm i Västerbotten. Felet tog nära fem timmar att laga vilket ledde till stora förseningar för resenärerna på tåget.
Enligt tidtabellen skulle ankomsttiden till Stockholms central ha varit 09.15 på lördagsmorgonen. Nu kom tåget fram först klockan 14.00 vilket ledde till stora besvär, framförallt för passagerarna som skulle vidare med anslutande tåg.
Öjebyns ungdomslag i handboll, som skulle till SM-slutspelets steg tre i Rimbo, missade första matchen på grund av förseningen.
Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.