Nattåg blev stående fem timmar på perrongen i Älvsbyn

11 DEC 2010
Skrivet av :

Fredagens nattåg, med avgång klockan 21.21, blev kvar på perrongen i Älvsbyn till långt efter midnatt.
Orsaken till detta var, enligt Klas Lundstedt på Trafikverket, ett rälsbrott mellan Myrheden och Träskholm i Västerbotten. Felet tog nära fem timmar att laga vilket ledde till stora förseningar för resenärerna på tåget.
Enligt tidtabellen skulle ankomsttiden till Stockholms central ha varit 09.15 på lördagsmorgonen. Nu kom tåget fram först klockan 14.00 vilket ledde till stora besvär, framförallt för passagerarna som skulle vidare med anslutande tåg.
Öjebyns ungdomslag i handboll, som skulle till SM-slutspelets steg tre i Rimbo, missade första matchen på grund av förseningen.
TEXT: TONY BERGLUND FOTO: STERLING NILSSON

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.