Kreativ Rocknatt

18 DEC 2010
Skrivet av :

På fredagskvällen arrangerades ”Rocknatt” av föreningen Kreativ ungdom i Älvsbyn på Forum. Med hjälp ett antal unga band försökte man locka ut ungdommar till att få lyssna på diverse musikstilar i rockens tecken. Addicted Band och Broken Concrete från Älvsbyn, Fever Dog och Deadbolt Licks Rockband från Luleå, In this Grey Rockband från Piteå och Coldspell Rockband från Kiruna turades om att spela.

Publiken för kvällen ett sextiotal personer fick njuta till musiken under fyra timmar i Galaxen på Forum och denna första Rocknatt tycktes av många vara ett mycket lyckar arrangemang av föreningen Kreativ ungdom i Älvsbyn, med stöd av Kommunens Kultur och Fritid och studieförbundet NBV.

”- Det här är ett försök att bjuda våra unga i Älvsbyn på något nytt i en drogfri miljö” säger Tommy Boström ordförande i Kreativ ungdom. ”- Vi försöker erbjuda ungdommarna i Älvsbyn på en blandad kompott inom kulturlivet i Älvsbyn, utöver bara musik som i kväll så står föreningen för kreativ arbete i foto, video och film som bedrivs i den egna klubblokalen som finns i källaren under teknikhuset vid järnvässtationen. (Närmast Vattentornet)

Sofia Greisman och Tommy Boström

Föreningen är relativt nystartad men har en rätt trogen medlemsskara som försöker aktivera sig ständigt. Detta med en kärntrupp som är stark och vill utvecklas hela tiden ”- Det är raka rör som gäller här, och vi har högt i tak säger” Sofia Greisman och Tommy Boström unisont.

”Rocknatt” är ett sätt att bjuda på något, nu är det bara att hoppas på en uppföljare, för det första steget är lovordat redan kan undertecknad intyga.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.