Kör försiktigt i jultrafiken!

23 DEC 2010
Skrivet av :

Inför kommande helger blir trafiken extra intensiv. Sture Strand, som är chef för Trafikenheten vid Polismyndigheten i Norrbotten har gått igenom olycksstatistik från 2002 och framåt.

Han konstaterar att antalet döda och svårt skadade ligger på en låg nivå i länet.

En sammanställning över trafikolyckor i Norrbotten under perioden 20/12 – 10/1 ger följande resultat:

År/År  Döda Svårt skadade
02/03 0 5
03/04 0 4
04/05 3 4
05/06 0 8
06/07 0 11
07/08 1 9
08/09 0 10
09/10 1 6

– Varje olycka är en för mycket och vår förhoppning är att alla som reser till och från eller inom länet ska komma fram och åter utan att ha drabbats av någon trafikolycka. Vi har de senaste åren sett relativt få svårt skadade och dödade i trafiken runt jul och nyår och den trenden vill vi naturligtvis behålla, säger Sture.

– För att undvika olyckor är det viktigt att inte överskrida gällande hastighetsbestämmelser, att använda skyddsutrustningen i fordonet, att förankra lasten och hålla ordentliga avstånd mellan fordonen. Och nykter bakom ratten är en självklarhet, säger Sture.

– Planera resan och tag god tid på er!, är Stures avslutande råd till julresenärerna.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.