Julspel som kan bli en tradition

24 DEC 2010
Skrivet av :
Mikael Ågren, som ständigt yrvaken värdshusvärd, lockade till skratt.

God Jul önskar vi från justnu-redaktionen med bilder och text från Älvsby församlings Julspel som framfördes den 14 december.
Det blev mycket uppskattat.
– Jag är glad över att det gick så bra, säger initiativtagaren, komminister Yvonne Nordqvist, och betonar att många varit delaktiga.
Tanken är att Julspelet, som berättar om Jesusbarnets födelse, ska bli en årlig tradition.
Till premiären hade kommunens alla barn i årskurs tre och fyra bjudits in.

Yvonne Nordqvist.

– Vi hade inte mycket tid att träna men det gick ganska bra ändå eftersom Julspelet drevs framåt av en berättarröst.
För manus svarade Ulrica Stenlund, Piteå Församling. Och barnen följde Julspelet med stort intresse och med många skratt. Inte minst åt den ständigt yrvakne värdshusvärden.
Skådespelarna utgjordes av församlingens personal och frivilliga.
Förmodligen lär fler älvsbybor vilja se Julspelet kommande år. Vi är många som hoppas på fler föreställningar – för alla åldrar.
Det talas också om att uppföra ett Påsk-spel…
I ensamblen ingick: Kerstin Hansson som spelade och sjöng. Nuha Shamaoon en av de vise männen, Stefan Boman, Josef,  Margaretha offermann Ängel, Udo offermann Fåraherde, Miriam Karam Maria, Monika Jonsson vise man, Rolf Nilsson, Fåraherde, Christina Nilsson, fåraherde, Christina Nilsson, fåraherde, Tomas Lång Fåraherde och Anna-Karin Thorngren vise man.

FOTO: STEFAN LINDGREN

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.