Första P-Automaten i Älvsbyn

22 DEC 2010
Skrivet av :

Så har då Älvsbyn fått sin första P-Automat, detta på parkeringen i korsningen Hantverkargatan – Skolgatan, strax intill Coops Konsum och Systembolaget.

Här råder det nu avgiftbelagd parkering alla dagar dygnet runt för en kostnad av 10 kronor per timme eller max 60 kronor per dygn. Det är markägaren som anlitat parkeringsföretaget Q-Park att sköta om parkeringen och parkeringsautomaten i ett avtal.

Många står och beundrar automaten samt undrar varför det skall tas betalt, alla andra parkeringar är ju fria i Älvsbyn.

Den 27 april 2010 skrev vi:
Den populära parkeringen i korsningen Skolgatan – Hantverkargatan, vid Konsum och Systembolaget har under förmiddagen stängts av med stora betongblock på plintar. Detta sedan stora delar av parkeringe drabbats av tjällossning och uppfrysningar som gjort att det är en risk att parkera där med bilar, då dessa kan köra fast och sjunka ned. Från Alen Invest före detta Br.Öbergs som äger tomten vill man av säkerhetsskäl hålla tomten/parkeringen avstängd under den tid den torkar upp och blir åtgärdad för att bli säker. Enligt vår källa “- Har samråd med kommun och näringsidkare i området skett och ingen har invänt mot den avstängning som sker.”

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.