Förkylt för ÄIF under helgens Kiruna-turné

06 DEC 2010
Skrivet av :

Helgens resa till Kiruna blev ingen höjdare för Älvsbyns hockeylag. Förlust i lördags mot Kiruna IF med 1-7 (1-0, 0-1, 0-6). Dessutom drabbades laget av en massa skador och influensa så söndagens match mot Kiruna City fick ställas in.
– På söndagen fanns bara sju friska spelare i truppen. Resten var skadade eller sjuka i feber, berättar Peter Öhlund, tränare (bilden).
Den 13 man starka truppen började lovande mot Kiruna IF. Älvsbyn tog ledningen i första perioden genom backen André Boström på pass av Joakim Wiklund.
Sedan höll ÄIF jämna steg med Kiruna i två perioder. Men i sista rasade allt, dels på grund av skadorna men förmodligen också för att flera av spelarna var på väg att insjukna. Orken räckte inte till.
Luften gick ur ÄIF-spelarna när Kiruna gjorde sitt 2-1-mål.
Trots allt är Öhlund nöjd med Älvsbyns prestation.Andre Boström gjorde en mycket bra match liksom Tomas Sundman som spelade center för första gången.
Plus även till tappre målvakten Daniel Olofsson som räddade 49 skott.
Skottstatistik 56-28 (19-11, 17-7, 20-10).

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.