Förberedelse till mord

23 DEC 2010
Skrivet av :


(Uppdaterad) En 40-årig man greps under torsdagseftermiddagen i Älvsbyn, misstänkt för förberedelse till mord. Gripandet gick odramatiskt till. Polisen hade fått tips om att mannen, som är känd av polisen sedan tidigare för att bland annat ha uttalat dödshot och hade införskaffat utrustning som kan bindas till brottsmisstanken. En husrannsakan genomförts i mannens hem.

Mannen häktades senare under dagen vid Luleå tingsrätt.
Skälen till detta är att mannen ska ha införskaffat kemikalier som kan användas för att tillverka en bomb, men även att handböcker om hur man tillverkar bomber hittats.
Han ska vid något tillfälle ha uttalat allvarliga hot mot poliser i saband med andra gripanden.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.