En ljus framtid för Vänskap

10 DEC 2010
Skrivet av :

På fredagen delade Sparbanken Nord i Älvsbyn ut 10 000:- till Föreningen Vänskap. Motiveringen är att pengarna ska utfalla till FÖRENINGEN VÄNSKAP och deras nystartade ”Project Muco” (som betyder ljus).

Detta är ett sätt att från banken sida avsätta en del av sin vinst varje år till aktiviteter och projekt som är utvecklande för bygden, säger Anette Grundström, Kontorschef på Sparbanken Nord i Älvsbyn.

Föreningen Vänskap som startades för c:a två år sedan och har nyligen öppnat dörrarna för en gemensam lokal ”Träffpunkt Muco”. Där samlas man för att utveckla sina kunskaper och intressen men också för att lära sig mer om den svenska kulturen, detta i ett gott samarbete med Älvsbyns Kommun, EFS, Korskyrkan och Missionskyrkan.

Från vänster Kontorschef Anette Grundström, Michel  Ntoto
(Projektledare),  Muhammed Yussef (Vice sekreterare) och
Ahmed Hassan (Ordförande i Föreningen Vänskap)

Föreningen anordnar tillsammans med studieförbunden studiecirklar i ämnen som Burundisk dans, Zumba och Salsa, men även språkcirklar i swahili och franska samt diskussionscirklar står på agendan.
”Project Muco” har som syfte att främja medlemmarnas möjligheter till självförsörjning. Man strävar också efter att sprida budskap om olika kulturer. Med pengarna hoppas man kunna hjälpa Föreningen Vänskap i deras fortsatta arbete och hoppas att de fortsätter sitt arbete med att skapa nya kontakter med nya möjligheter i Älvsbyn.

Foto: Anette Larsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.