Bill sitter kvar – men om två år tar Helena över

14 DEC 2010
Skrivet av :
Bill Nilsson och Helena Öhlund.
Bill Nilsson, s, sitter kvar som kommunalråd i Älvsbyn i två år till för att efterträdas partikollegan Helena Öhlund. Helena blir då Älvsbyns första kvinnliga kommunalråd. Det blev klart efter en sluten omröstning i samband med måndagens kommunfullmäktige.

Centerpartiet, Älvsbyns näst största parti, hade en egen kandidat, Matilda Wiklund, till posten som kommunalråd. Matilda var också den som fick flest personkryss av alla politiker i kommunen.

Matilda Wiklund utmanade.

Frågan inför måndagens slutna omröstning var hur vänsterpartiet skulle rösta. De hade den så kallade vågmästarrollen.
Den slutna omröstningen vann socialdemokraterna med 16-13 sedan en ledamot röstat blankt. Dessutom saknades en av vänsterpartiets ledamöter på grund av sjukdom.
Resultatet innebär att Bill Nilsson blir kvar som kommunalråd och att han efter halva mandatperioden ersätts av partikollegan Helena Öhlund, som också röstades fram till fullmäktiges vice ordförande. Helenas villkor för att kandidera till kommunalrådsposten var att hon får skolas in till uppdraget under Nilssons ledning i två år.
Även till uppdraget som vice ordförande hade oppositionen en kandidat, kristdemokraten Robert Andersson. Men också i denna omröstning utföll resultatet till 16-13 för socialdemokraterna.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.