Över 100 000 besökare är inte kultur i Älvsbyn

09 NOV 2010
Skrivet av :

Att sprida det goda budskapet om Älvsbyn har varit vår idé.
Under ett år har vi lagt ned möda och tid på att göra detta.
Den uppskattning vi mött från privatpersoner har varit drivkraften – och den har gjort att vi enträget orkat att uppdatera älvsbyborna och resten av världen om vad som sker i kommunen.
Vårt mål var från början 3 000 besökare. Detta har överträffats med råge. Bara sedan juli har vi nu över 100 000 som läst vår sida.
Men lusten att fortsätta mattas när vi får höra att vi inte utför en kulturell gärning. Vi sökte pengar hos oanade krafter vars vision är:
”Stiftelsen Oanade krafter stödjer personer och organisationer som gör Älvsbyn till en attraktiv ort att bo och arbeta i. Genom ett privat initiativ kan Oanade krafter satsa extra på att stärka kulturlivet i Älvsbyn”.
Det är precis detta vi försöker göra. Men när vi ville ha en liten ekonomisk stimulans blev svaret nej.
Liksom från Polarbröd, liksom från…
Därför kommer vi hädanefter istället att måla streckgubbar i akvarell och ställa ut på Fluxen. Då kanske vi kan komma ifråga som kulturarbetare. Att 100 personer besöker vår utställning med streckgubbar är tydligen mera värt än följande fakta:
Sedan juli månad har våra återkommande besökare kommit från (unika, nation och antal):
Sverige 103 798, Danmark 267, USA 252, Norge 216, Storbritannien 192, Kanada 163, Åland 155, Nederländerna 34, Tyskland 32, Spanien 22, Taiwan 21, Brasilien 18, Pakistan 17, Ryssland 10.
Detta är inte kultur enligt Oande Krafter och Sparbanken Nord.
Vad är då kultur..?
Vad tycker ni?
Skriv gärna ett inlägg i gästboken om ni vill ha oss kvar…
Annars så återstår bara PT som budbäraren om vad som händer i Älvsbyn.
Däremot vill vi tacka Älvsbyns kommun för det stöd som getts.
Till skillnad från näringslivet så har de förstått värdet av vår sida…

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.