Öppet hus för blivande elever

13 NOV 2010
Skrivet av :

Boden,Luleå, Piteå och Älvsbyns kommuner har ett samverkansavtal om gymnasieutbildningaran. Detta innebär att alla elever i årskurs 9 fritt kan söka kommunal gymnasieskola inom fyrkanten och konkurrera med sitt meritvärde från årskurs 9.

Liv och rörelse, med dans..

Fyrkantens gymnasiesamverkan genomför öppet hus i alla fyra kommunerna där alla eleverna i årskurs nio har möjlighet att besöka samtliga fykantens gymnasieskolor vid dessa dagar.

Hotell och turism höll till ute

På lördagen startade Älvsbyns Gymnasium upp med öppet hus, sedan följer Strömbackaskolan i Piteå den 20/11, Luleå Gymnasieskola den 27/11 och avslutningsvis Björknäsgymnasiet i Boden den 4/12.

Praktiskt Fridluftsliv..

Vid lördagens Öppet hus på Älvsby Gymnasium var aktiviteten hög och intresset för dagen var stor. Rektorn för högstadieskolan Älvåkra, Niklas Häggström berättade att alla elever i årskurs 9, är planlagda att besök öppet hus och att de som går i årskurs 8 bör komma på besök.

Det gäller att sälja sitt gymnasium och höja intresset..

De olika programmen visade upp sin verksamheter och kunde sakligt berätta vad man fick lära sig.
Mediaprogramet visade upp sina väl utrustade lokaler och eleverna jobbade med att sända radio, dockumentera dagen och även visa upp sina fina TV studio, de dataprogram och datorer som är en del i programet media,

Mediaprogramet sände radio direkt i skolans högtaleri..

Kommande år delas mediaprogramet upp på ett flertal andra program, som samhällsmedia, estetikmedia och medieteknik.

Medialäraren Britta Andersson berättade om Tv produktion.

Den slutliga uppbyggnaden för hur de skall se ut är inte klara ännu, säger Jörgen Lindström lärare vi mediaprogramet.

Teaterprojektet lever vidare..
Även teaterprojektet som nu går vidare kunde visa upp sig under dagen, läraren Inger Lundberg visade upp den nya teaterprojekthörnan som är ett litet museum för de år som teaterprojektet funnits.
Läraren Inger Lundberg visa glatt upp Teaterprojektets ”Museum” 

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.