Lås ytterdörren även när du är hemma

30 NOV 2010
Skrivet av :

 Den senaste tiden har det förekommit fräcka stölder från bostäder i Arjeplog och Arvidsjaur. Vid åtta kända tillfällen har personer gått in i lägenheter eller villor där ytterdörren varit olåst och nu vill polisen uppmana norrbottningarna att låsa om sig.

Vid fyra av de åtta tillfällena har tjuvarna fått med sig plånböcker och värdesaker som funnits nära ytterdörren, i handväskor eller kläder som hängt i hallen. De andra gångerna har de boende upptäckt besökarna, som då sagt att de kommit fel och vänt.

Polisen vill uppmana norrbottningarna att låsa ytterdörren för att minska stöldrisken. På förekommen anledning tydliggör vi också att varken polisen eller bankerna ringer hem till någon för att fråga efter kod till bankkort eller kontonummer. Lämna aldrig ut sådana uppgifter per telefon, även om personen som ringer är trevlig och verkar trovärdig.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.