Känd western ryttare besöker Älvsby Ryttarförening

20 NOV 2010
Skrivet av :

Under helgen genomför Älvsby Ryttarförening Clinic med Anders Josefsson från Tobo Gård i Strängnäs. Under tjugotalet ridpass får flertalet ryttare inte bara ifrån Älvsbyn, erhålla kritik, tips och goda råd av Anders Josefsson som har stor erfarenhet av att anpassa och förmedla kunskap så att den passar de flesta på den nivå de befinner sig.

Anders Josefsson tillhör eliten inom Svensk westernridning och tävlar både nationellt och internationellt. Anders ingår i det Svenska Reininglandslaget och har ett flertal SM medaljer i Reining, Versitile Horse och Western Riding.

Anders Josefsson

Grunden till framgången kommer från gedigen och fokuserad träning sedan 1990 hos några av de främsta tränarna i Europa och USA. Anders jobbar mycket med sin egen utveckling och tränar kontinuerligt för bland annat Steffen Breug. Steffen är tysk landslagsryttare som två gånger blivit uttagen att representera Tyskland i World Reining Masters. År 2005 placerade sig Steffen på tredje plats i den tävling där endast världens bästa ryttare tagits ut.

I USA har Anders Josefsson haft den stora förmånen, vilket är få förunnat, att få träna tillsammans med Tom Mc Cutcheon, som var den främst placerade ryttaren i USAs landslag som la beslag på VM-GULDET år 2002. Tom Mc Cutcheon har även varit till stor hjälp i vårt arbete med att välja ut avels- och tävlingshingstarna Silver N Hickory och Starlight Slim.
Anders har också tränat för Don Boyd. Don är bland annat två gånger World Champion. År 2000 blev han NRHA Reserve World Champion Open Division. Tidigare år har Anders även tränat med Jody Brainard, USA, Rocky Dare, USA, Joe Hayes, USA samt Yonnel Estival, Frankrike.

Vill du läsa mer titta då in på:  www.aajwestern.com

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.