David vann Rikscupen för tredje året i rad!

27 NOV 2010

David Rumbutis vann Rikscupen.

10-årige David Rumbutis var som ende deltagare från Älvsbygymnasterna med i Rikscupen som i lördags genomfördes i Sollentuna. David gjorde en mycket bra tävling och vann för tredje (!) året i rad på fina 84,625 poäng.
Segermarginalen blev nära 4,5 poäng och David lyckades även ta sig till 5 av 6 grenfinaler (han missade bara bygelfinalen).
Även i finalerna (som gick i söndags) var David framgångsrik; guld i fristående, ringar, hopp och barr samt brons i räck.
Pappa Sergej som även agerar tränare var nöjd med tävlingen men ser utvecklingsområden hos sin unga adept trots framgångarna.
David själv är stolt och glad över framgångarna.

Roligt att Polcirkelgymnasterna i Jokkmokk, som står på egna ben sedan 1 januari i år, också hade med en deltagare, 9-årige Jakob Beland som tävlade i yngsta klassen (RM1) och tog en 19:e plats med poängen 73,575. Det blev inga finaler för Jakob. David och Jakob var för övrigt de enda deltagarna från Norrland denna gång.

Tyvärr ställdes seniortävlingen Svenska Cupen in pga småskador hos några av de anmälda gymnasterna så Toni Simonen fick inte chans att tävla om pokalen detta år. Lite trist då Toni inte fått så många tävlingar i höst och tävlingssäsongen är därmed över.
Nu tar Toni sikte på vårens EM i Berlin som följs av Tonis viktigaste mål i karriären: VM i Tokyo som är kvalificerande för OS i London 2012. En viktig uppbyggnadsperiod tar alltså fart nu för Toni som hoppas på sitt livs form nästa tävlingssäsong.

TEXT: SARA RUMBUTIS FOTO: SERGEJ RUMBUTIS