Älvsbyns ryttare fick många lovord av elittränare

07 NOV 2010
Skrivet av :

I helgen har medlemmarna i Älvsby Ryttarförening fått expertundervisning av Anders Steneld från Kristianstad.
– Det finns riktigt lovande ryttare, berömmer Steneld som trivs i Älvsbyn.

– Ja, det är alltid trevligt att besöka Älvsbyn och helgen har varit hur bra som helst. Hoppas jag får komma hit fler gånger.
Anders är en erfaren hopptränare, som förmedlar hopphästar runt världen strax under elitnivå!
Han har varit i Älvsbyn tidigare.

– Många av ungdomarna i Älvsby Ryttarförening har jag haft förmånen att få följa några år. Flera av dem har utvecklats fantastiskt bra.

Steneld hade önskat att tävlingarna var fler i Norrland.
– Det är ju inte lika tätt mellan arrangemangen i norra Sverige och avstånden är långa. I mina hemtrakter kan ju den som vill i stort sett tävla varje dag och det mesta finns inom några mils radie.

Fler tävlingar skulle skärpa konkurrensen.
– Det är är väl vad som saknas för talangerna i Älvsbyn. För i övrigt har de väldigt bra attityd och god förståelse, berömmer Steneld.

Han beundrar eldsjälarna i Älvsby Ryttarförening.
– Nu kommer vintern med allt vad det innebär med snö och frusna vattenledningar. Jag vet inte om jag skulle ha orkat. Men de gör ett fantastiskt jobb och Älvsby Ryttarförening är välskött. Jag hoppas verkligen att föreningen ges möjligheter att bedriva sin fina verksamhet, för den är viktig och betydelsefull förmånga ungdomar.

Mer om Anders kan ni läsa här: http://anderssteneld1.vpsite.se/default.html

TEXT: TONY BERGLUND FOTO: STERLING NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.