Agneta & Peter välkända profiler

27 NOV 2010
Skrivet av :

Vid kommunens personalfest på Forum på fredagskvällen stod Agneta & Peter för ”Show & Danskväll”, ett helkoncept för en bra festunderhållning.
Av allt att dömma så tyckte publiken lika så denna kväll, för det släpptes lös både under Showen och Dansen där även en hel del applåder och muntra tillrop hördes.

I dag då dansen åter är på väg tillbaka i Sverige, med Let´s Dance och Dansbandskamper, måste vi berätta om Agneta och Peter som inte direkt är några nykomlingar i denna branch. De bor tillsammans i en by utanför Örnsköldsvik, där de tillsammans driver sitt nöjesföretag. Med förlag, nöjesproduktion och musik i alla dess former. ”Show & Danskväll” är ett av måga helkoncept som tagits fram.

Agneta Olsson är en av Sveriges mest kända dansbandsartister. Hon har jobbat professionellt som sångerska & artist i drygt 20 år. Agneta har sjungit och turnerat med flera av Sveriges största band, artistelit samt Sveriges schlagerdrottning & countrystjärna Kikki Danielsson.
Hon har haft flertalet låtar på Svensktoppen, släppt kritikerrosade CD-albumen ”Mer än en vän” samt ”En dans i morgonsolen” på Bert Karlssons skivbolag Mariann Grammofon. Medverkat i många TV-program genom åren: Bingolotto, Cafe Norrköping.

Peter Grundström är en av Sveriges mest kända låtskrivare och musikprofiler. 1997 slog Grundström ”Alla tiders Svensktoppsrekord” med sin låt ”Till min kära”. Låten, som blev en riktig långliggare på Svensktoppen och Streaplers stora superhit, låg hela 73 veckor på Svensktoppen varav 22 veckor på 1:a platsen.
Peter är också mannen bakom många dansbandsklassikern ”Små små ord av kärlek” som blev listetta i Tyskland med Vikingarna.
Peter var även ledare för det kända dansbandet Thor-Görans som turnerade runt i hela Norden under 30 år till 2006. Därefter blev det ett uppehåll men sedan våren 2010 är Thor-Görans åter ett av Sveriges mest efterfrågade dansband, där både Peter & Agneta finns som frontfigurer.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.