TAIF skakade serieledarna

23 OKT 2010

Tväråselets innebandyherrar gjorde en riktigt bra hemmamatch mot serieledande Pajala. Matchen stod länge och vägde men två mål i slutet av sista perioden gav gästerna segern med 5-2 (0-1, 2-2, 0-2).
– De förväntade sig väl att komma hit och ta en enkel seger. Men så blev det inte, sa Stefan Nilsson, en inte allt för missnöjd spelande tränare.

Tväråselet bjöd verkligen upp till kamp.
– Vi vet att vi kan, säger Nilsson.
Matchen började tufft och fortsatte likadant.
– En grisig match från båda håll, tycker Nilsson.
Pajala fick dock tyvärr det viktiga första målet. Dessutom strax före första pausvilan, 18.29.
Det gav gästerna energi. Och i början av andra perioden såg Pajala ut att avgöra matchen när laget gick ifrån till 3-0 genom två tidiga mål.
Men hemmaspelarna bet ihop och kom igen. Först reducerade Krister Jonsson till 1-3 efter 16.01. Sedan kröp TAIF ytterligare ett snäpp närmare målmässigt när Robin Patomella satte 2-3 på pass från Roger Nyström med en sekund (!) kvar av mittrundan.
Sista perioden blev ett krig. Matchen stod verkligen och vägde. Men efter 15.22 gjorde Pajala 4-2. Efter det orkade inte TAIF resa sig.
0-2 gjorde gästerna i tom kasse.
Även om Stefan Nilsson var nöjd med kämpainsatsen så finns det enligt honom detaljer att slipa på.
– Vi behöver förbättra försvarsspelet. Motståndarna ska inte tillåtas att skjuta från hörnen.
Alla i Tväråselet förtjänar beröm för sin insats mot Pajala. Målvakten Anton Lindgren räddade 42 skott och får ett extra plus för sin insats.