Storförlust för Älvsbyn mot topplaget Rosvik

20 OKT 2010
Skrivet av :

Älvsbyn hade som väntat ingen chans mot topplaget Rosvik. Det blev förlust med 1-10 (0-4, 1-4, 0-2) hemma i Älvåkras ishall.

Peter Öhlund, Älvsbyns tränare, hade många instruktioner att dela ut från båset.

– Thats it! Vi får ta nya tag mot Piteå på lördag, säger Peter Öhlund, tränare, som till onsdagskvällens match bara kunde mönstra elva spelare.

Gästerna började övertygande och gav aldrig  hemmaspelarna någons chans.
– Rosvik har ett skitbra lag. Så är det, säger Öhlund.
Hos gästerna fanns bland andra Henrik Fahlman, som förra säsongen spelade med Älvsbyn. Honom har Öhlund lovordat och lyckönskat tidigare.
– Henrik är en spelare som förtjänar att spela i en högre division. Jag önskar honom verkligen lycka till, berömmer Öhlund ödmjukt.
Några problem att berömma motståndarlaget spelare har han inte.
– Nej, vi sysslar ju med samma sport och Henrik har kapacitet. Det vet jag.
Inför matchen drabbades Älvsbyns redan sårbara trupp av mannfall på grund av sjukdom. Därför kom laget till hallen med bara elva man i truppen.
Det räckte förstås inte till mot Rosvik som dominerade stort. Något som skottstatistiken 67-12 till gästerna vittnar om.
– Vår målvakt Daniel Olofsson gjorde en jättematch.
Kämpade tappert och bra gjorde även backen Tobias Nyberg.
Älvsbyns mål gjordes av Johan Grönlund.
– Det är bara att ta lärdomarna från matchen med sig. Vi måste nöta mer på övergångarna i spelet där vi blir lite för passiva, tycker Öhlund.
Se fler matchbilder i bildspelt i toppen av inlägget…
TEXT: TONY BERGLUND  FOTO: STERLING NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.