Spelarkris i Älvsbyns hockeylag

24 OKT 2010
Skrivet av :
Peter Öhlund har kallat till krismöte om seniorhockeyns framtid i Älvsbyn.

Älvsbyn åkte till Piteå med elva utespelare och en målvakt.
– Det håller förstås inte mot ett duktigt lag som dessutom mönstrar fyra hela femmor, säger Peter Öhlund tränare.
Efter storförlusten med 4-18 (0-6, 3-8, 1-4) har han kallat till ett möte på måndag om seniorhockeyns framtid i Älvsbyn.

– Vi måste ta ett snack om situationen. Det är ju inte kul för killarna i laget när siffrorna rullar iväg och de dessutom måste spela så mycket i varje match. Då är det svårt att hålla motivationen uppe. De kommer inte orka en hel säsong.
I första hand hoppas Öhlund på att ”Operation övertalning” ska lyckas.
– Fler spelare i laget är ett måste om vi ska kunna fullfölja seriespelet. Jag hoppas att vi kan jaga och övertala gamla spelare att börja om.
Sedan tidigare har ÄIF erbjudit andra klubbar, framförallt Piteå, att skicka folk till Älvsbyn där de kan lovas istid och utveckling.
– Det vore ju roligt om seniorhockeyn i Älvsbyn kan vara kvar och väldigt tråkigt om den försvann.
En del andra saker finns också att diskutera.
Till matchen mot Piteå var fyra killar sjuka. Samma dag spelade det yngre laget match.
– Det gjorde att vi inte kunde låna spelare. Klubben har en policy att det egna laget går i första hand, alltså spelar man i juniorerna så lånas man inte ut till seniorlaget om matcherna kolliderar. Även den saken måste vi diskutera.
Matchen mot Piteå då..? Ja, det finns inte så mycket att orda om.
– Piteå var riktigt duktiga.
Redan efter tretton minuter låg ÄIF under med 0-6.
I andra perioden lyckades Älvsbyn hyfsa till spelet något – och totalt sett i matchen producerade laget 29 skott mot mål.
– Faktiskt fler än i många andra.
Piteå sköt å sin sida hela 57 skott mot unge och duktige Jonathan Norman i Älvsbymålet, som alltså trots storförlusten räddade 39 skott.
Älvsbyns mål gjordes av Pär Larsson (Joakim Lundqvist), Anton Nilsson (Viktor Åkerlund), Joakim Lundqvist (Ronny Pettersson), Oskar Öhgren (Joakim Lundqvist).
TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.