Sångfågeln från Vistträsk återigen TV-aktuell

18 OKT 2010
Skrivet av :
Yeni Karlsson, från Vistträsk, (längst till höger på bilden) är sångerska i bandet Sweetshots. De två övriga på bilden är hennes sångkollegor; Anna Hult och Emelie Berggren.

Alingsåsbandet Sweetshots är ett av tio band som deltar i årets upplaga av Dansbandskampen i SVT. En av sångerskorna i bandet är Yeni Karlsson från Vistträsk.


Redan förra säsongen var Yeni och bandet Sweetshots med. Men trots lovord från juryn åkte bandet ut.
– Nu vet vi vad som gäller och den här gången ska vi ha skoj och njuta fullt ut, säger Yeni till Alingsås tidning.

Förra året mötte Sweetshots tufft motstånd.
– Vi gick in i deltävling tre och fick möta Zekes, Dates och Torgny Melin, berättar hon. Det var förra årets tuffaste omgång. Vi åkte ut med en gång, men den här gången blir det annorlunda.


Och visst blev det så. Sweetshots klarade första gallringen. Nu går tävlingen vidare…

Inför Årets Dansbandskamp är tävlingsformen omgjord. Denna gång tävlar endast tio band. Ett av dem är Sweetshots.

Ny programledare är Christine Meltzer med Thomas Deutgen och Gunhild Carling (som medverkade på Diggiloo-konserten på Storforsen vackra naturscen tidigare i år) som kommentatorer. 


Sammanlagt sökte 300 band till tävlingen. Så att bara få vara med är en bekräftelse som heter duga.

Dansbandskampen direktsänds i år från Nya Parken i Norrköping. Ett band röstas ut varje vecka och tre band tävlar i finalprogrammet, då ett av dem koras till Sveriges bästa dansband 2010.

Sweetshots består av Yeni Karlsson, sång, Emelie Axelsson, sång, Anna Hult, sång, Johan Axelsson, klaviatur, Ulf Svedberg, trummor och Mats Svedberg, gitarr.


Bandet har även medverkat i Bingolotto och hållet på att etablera sig som ett av de starkaste varumärkena på danbands-fronten i Sverige.


Yeni har tidigare sjungit i det klassiska dansbandet Schytts.


Och Du som läsare av denna sida, kom nu ihåg att rösta på Yeni och Sweetshots i kommande program…

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.