Ny åtrevinningscentral

16 OKT 2010
Skrivet av :
Klockan 9 på lördagen slogs portarna upp för invigningen av Älvsbyns nya återvinningscentral på det f.d. AMU-området längs Industrileden.
Det innebär också att den gamla Återvinningscentralen i Korsträsk stängs helt och att all återvinning inom Älvsbyn nu sker vid den nya anläggningen.

I dagsläget är det två man jom jobbar på den nya anläggningen, men förhoppningsvis skall det kunna bli fler med tiden och även öppettiderna kommer att försöka anpassas till kundernas behov med fler dar i veckan öppet o.s.v.

I mitten på rampen är det en extra fil för att kunna köra förbi

Vad är det då som är nytt? Ja det har blivit mer plats och kommer att bli enklare att slänga avfallet i de olika fraktionerna. Även att det i mitten på rampen skapats en extra väg som gör att man inte skall behöva vänta på framförvarande och på det sättet minska köbildning.

En stor fördel är också om kunderna har sorterat allt avfall något så när före de kör in till rampen och möter personalen som hjälper till att sortera rätt.

Under lördagen bjöds det på fika och varmkorv till dem som besökte den nya anläggningen. Många kom och personalen kunde denna dag räkna in en strid ström av besökare som ville bli av med avfall och som lät sig väl smaka samt bli informerade om den nya anläggningen.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.