Magisk svensk Jazzröst

31 OKT 2010
Skrivet av :
Jeanette Lindström

En magisk svensk röst i en ny musikalisk bana, Jeanette Lindström och Norrbotten Big Band under ledning av Tim Hagans, besökte Älvsbyn på Söndagseftermiddagen.

Jeanette Lindström med Norrbotten Big Band under ledning av Tim Hagan

Ett femtiotal Älvsbybor bänkade sig på Forum för att höra på Jeanette Lindström och Norrbotten Big Band när hon sökte nya utmaningar och förnyelse i en föreställning som andades allt annat än rutin.

Jeanette Lindström och Norrbotten Big Band

Hon har turnerat med Norrbotten Big Band i Norrbotten och norra Finland. Kvällens konsert var den nionde i ordningen på turnén som gått via Uleåborg, Haparanda, Arjeplog, Kiruna, Boden, Umeå, Piteå, Luleå för att avslutas i Älvsbyn denna kväll. En turne med musik av henne och med nästan alla arrangemang av Tim Hagan, Norrbotten Big Band:s musikaliske ledare.

Tim Hagan

Jeanette Lindström är inte bara en av Sveriges mest framstående jazz röster. Hon har även provat ganska olika uttryck.
Förra året gjorde hon uruppförandet av ett verk för röst, live-elektronik och symfoniorkester av Per Mårtensson och poeten Lars Mikael Raattamaa.
Under hösten 2009 släppte Jeanette Lindström ett nytt album på hennes nya bolag, Diesel Music. Det är hennes tionde skiva och kan mycket väl vara den mest unika. Producent är Magnus Öström, tidigare i EST (Esbjörn Svensson Trio), som också spelar trummor på albumet. Musiken som vanligt är Jeanette egen.

Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.