Kompisarnas proffsäventyr börjar snart

02 OKT 2010
Skrivet av :
ÄMS har numera två proffsförare i USA; Emil Öhman och Johan Lidman.

Två av tre svenska skoterproffs i USA har fostrats i Älvsbyns MS. På fredagen önskades Emil Öhman och Johan Lidman lycka till av hemmaklubben.
– Det säger en del om vad den här klubben håller för klass på förarna inom skotersporten, konstaterade Tobias Eklund, tävlingsledare i Älvsbyns MS samt ledamot och förbundskapten i SVEMO.

Emil Öhman gör sin andra säsong i Nordamerika. Förra säsongen slutade han totaltrea i klassen Pro Stock. I Pro Open blev han nia totalt efter att ha missat ett antal deltävlingar.
– Det ska bli kul att få köra ett andra år, fast denna säsong hoppas jag på högre placering i båda klasserna, säger Öhman som kör för Warnet Racing.

Emil tävlade även i X-games ifjol men var tvingen att bryta två gånger sedan han blivit påkörd bakifrån. En av gångerna var det teamkamraten Steve Taylor som körde på honom.
– Men olyckor kan alltid hända, säger han med ett leende på läpparna.

Hur mycket jobbar ni i USA?
– Vissa perioder är det träning sex dagar i veckan men i det stora hela måste man finnas till hands hela tiden för vissa PR-uppdrag och liknande.

I vinter får alltså Emil sällskap och konkurrens av Johan Lidman.
Kommer ni kunna umgås någonting?
– Absolut! säger både Johan och Emil.
– Det kommer finnas tid för det också hoppas vi!
Emil och Johan kommer att bo 30 minuters bilkörning från varandra.
Emil håller till i St. Cloud (en timmes bilfärd från Mineapolis) och Johan i Elk river (40 minuters bilfärd från Mineapolis).

Johan och Emil kommer att köra Isoc serien, med åtta deltävlingar plus finalen sista helgen i Mars.
Första tävlingen är 26-28 November.
Johan Lidman börjar sin 7:e säsong inom skotercrossen, och det blir hans första år som proffsförare i USA. Han berättar att hans säsong 2010 var riktigt lyckad med SM-guld i stadion cross och skotercross. Säsongen toppades med VM silver i Malå.
Johans mål i första säsongen I USA är topp fem i Isoc.serien. Johan och hans teamkamrat Andrew Carlson kommer att bilda teamets förare i Team Sportec Racing.

Den som är intresserad att följa Johan och Emils framfarter i vinter kan gå in på www.isocracing.com, där visas resultat och livesändningar från tävlingarna.

Vi får önska Johan och Emil lycka till då dom åker iväg.

TEXT: JENNIE LIDMAN FOTO:STERLING NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.