Jazzdans på schemat

07 OKT 2010
Skrivet av :

På torsdagen var det dags för första lektionen i jazzdans.
”Fröken” är Miranda Öhman, kanske mest känd i Älvsbyn ifrån musikduon Willi & Miranda.

Fröken Miranda…

Hon tog emot fyra stycken nyfikna elever som ville prova jazzdans.

Lektionen inleddes med lite information och gick sedan snabbt över till uppvärmning och stretching.
– Tyvärr blev det inte så mycket dans idag, konstaterade Miranda, som själv går andra året på yrkesdansarlinien i Piteå, efter 45 min motionsrika minuter.

– Men nästa gång ska vi ha speglarna på plats så att vi kan köra igång på allvar.

Än så länge består gruppen av tre tjejer och en kille men det finns fortfarande möjlighet att delta i denna kurs. Jazzdans kommer hålla till varje torsdag kl. 17.00 på Forums lokal GALAXEN.

Prova på kultur är samlingsnamnet på studieförbundens riktade insatser till elever i årskurs 3-6. Prova på kultur innebär aktiviteter utanför skoltid, till exempel instrumentundervisning, teater, dans, bild med mera.Maxavgiften är 500 kronor per elev och termin för tio lektioner. 

Mer upppplysningar kan du få av respektive studieförbund eller av Älvsbyns kommun, Fritid & Kultur; 0929-171 32Deltagande studieförbund är ABF, Bilda, NBV, Studiefrämjandet och Studieförbundet Vuxenskolan.


TEXT OCH FOTO: MARCEL KÖPPE

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.