En hjärtesak för Enar

17 OKT 2010
Skrivet av :

Världens Barn är Sveriges största kampanj för insamling av bistånd till utsatta barn runt om i världen. Kampanjen startades av Radiohjälpen 1997 och omfattar en Riksinsamling där tolv humanitära hjälporganisationer
gör en gemensam kraftsamling för att uppmana var och en av oss att ge sitt bidrag.
Under fredagens direktsänd gala i Tv 1 samlades in närmare 75 miljoner kronor, under de tolv år som galan Världens Barn visats i Tv har över 1 Miljard kronor samlats in.
Riksinsamlingen pågår hela året men uppmärksammas i och med den stora Riksinsamlingsdagen då närmare 40 000 frivilliga svenskar samlar in pengar på gator och torg. Den pågående Riksinsamlingen är samtidigt en tävling mellan Sveriges kommuner och län om vem som samlar in mest.

Enar Björkqvist

En av de 40 000 frivilliga svenskar som samlar in pengar på gator och torg är Enar Björkqvist Älvsbyn. Som troget setts med sin insamlings bössa varje år i Älvsbyn. Hur det går för Älvsbyn i tävlingen mellan Sveriges kommuner och län om vem som samlar in mest det får vi återkomma med.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.