Cuppokalen hem till Solna

17 OKT 2010
Skrivet av :

Sportringen Cup som spelats under helgen blev en repris för Solna AIK som för andra gången tog hem segern i Cupen genom finalseger med 11-3 mot Skellefteå AIK Svart och fick ta med sig vandringspriset hem igen.

AIK i finalen mot Skellefteå AIK Svart börjaed med ett lite trevande spel de första fyra minuterna, det var nästan så att man kände tröttheten i lagen som spelat fyra tuffa matcher i grundspel och semifinaler innan.

Sedan gjordes första målet av AIK:s Kevin Lindberg och då fick båda lagen en energikick. 1-1 och 2-1 kom inom loppet av 41 sekunder men därefter fortsatte det att vara lite avvaktande igen.

När sedan första perioden var till ända kunde man räkna in 6-1 till AIK, en inte allt för rättvis ställning då det faktiskt ibland fanns krafter kvar i Skellefteå laget.

Andra perioden började igen lite trevande även om 6-2 målet kom efter bara 50 sekunder, sedan böljade spelet mellan de båda lagen växelvis och båda målvaktena fick bekänna färg.

Nämnas bör att Skellefte bytte målvakt inför andra perioden. Ett mål till Skellefteå efter 4,16 kändes rättvist men sedan började spelet att mest gå i AIK:s händer, 7-3, 8-3 och nu var orken slut för Skellefteå som till slut förlorade med 11-3 men kunde glädjas åt silvret i Sportringen Cup 2010 i alla fall.

Före finalen bjöd Kiruna och Skellefteå AIK Gul på en mycket välspelad och rolig match, där slutresultatet, 1-4, kanske avspeglade även den fysiska orken. Kirunalaget orkade helt enkelt inte och det var svårt att stå på skridskor eller att hålla reda på klubban.

Vid avslutande segersermonin fick lagen ta emot sina pokaler och medaljer av Kim Karlsson från Luleå Hockey som spelat för Älvsby IF under många år samt två gånger i Sportringen Cup och numera är en lyckosam elitspelare i Luleå.

Fair Playpriset gick Älvsby IF med minst utvisningar under turneringen.
Här följer ett bildspel från turneringen med fotografier på ÄIF:s grabbar.

Resultat Sportringen Cup 2010
1. AIK
2. Skellefteå AIK Svart
3. Skellefteå AIK Gul

4. Kiruna IF
5. Luleå/Rutvik
6. Älvsby IF
7. Rosvik/Antnäs
8. Clemensnäs

Mer fakta från Sportringen Cup 2010 här !

Text och Bilder: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.