Två nya goda nyttigheter från Polarbröd presenteras

29 SEP 2010
Skrivet av :
FOTO: HENRIK FREUDENTHAL

Polarbröd lanserar två nya sorter, Vetevikare och Rågstyrka, med premiär i handeln den 4 oktober.

Vetevikare är ett nytt bröd bakat på vete med en fiffig ”gångjärnsfunktion” som passar lika perfekt vid frukostbordet som för utflyktens goda fyllningar.
Eller så kan Du göra spännande mackor till barnen, som Monstermackan på bilden ovan.

Som alltid är brödet bakat utan konserveringsmedel och helt mjölkfritt. Det unika med Vetevikare är formatet, brödet består av två delar med en ”gångjärnsfunktion” vilket gör det lätt att dela eller vika.

FOTO: HENRIK FREUDENTHAL

Brödet är tänkt att svara på en ökad efterfrågan från konsumenter som gärna vill ha variation i utseende och format på bröd.

– I Norrland är vi vana vid att vara ute mycket i naturen och vi letade efter det perfekta formatet för en utflyktsmacka. Vi hade väldigt roligt när vi tog fram Vetevikare tillsammans med bageripersonalen i Bredbyn. Vi hoppas självklart Vetevikare blir allas favorit, så väl stor som liten, säger Maria Eriks­son, produktchef på Polarbröd.

Maria Eriksson, produktchef. FOTO: HENRIK FREUDENTHAL

Vetevikare kommer i familjeförpackning om 20 bröd, eller 10 brödvik. Cirka priset i butikerna kommer att ligga på 26 kronor.

Den 4 oktober lanserar Polarbröd även Rågstyrka, ett nytt mörkt bröd med hela 70 procent fullkorn, rikt på kostfiber och med låg sockerhalt.

Rågstyrka innehåller klippt råg och är nyckelhålsmärkt. Rågstyrka har den unika kombinationen av att vara riktigt grovt men ändå saftigt och är till för alla som vill ha en extra boost. Därför passar Rågstyrka perfekt till frukosten, som mellanmål eller innan träningen.

FOTO: HENRIK FREUDENTHAL

Brödet har låg sockerhalt och högt kostfiber- och fullkornsinnehåll utan emulgeringsmedel och är helt mjölkfritt. Den klippta rågen ger bra tuggmotstånd.

Livsmedelsverket har skärpt kriterierna för nyckelhålsmärkta produkter vilket inneburit vissa förändringar för
brödbranschen. Rågstyrka uppfyller de nya kraven med råge.

– Många av våra konsumenter har frågat efter ett bröd som har den unika kombinationen av att vara riktigt grovt men ändå saftigt och gott. Vi har arbetat länge med att ta fram Rågstyrka och är riktigt stolta över att presentera vårt nyttigaste bröd hittills, säger Jenny Jeppsson, även hon produktchef på Polarbröd.

Polarbröd AB är ett familjeägt företag med djupa rötter i Norrland. Företaget har cirka 450 anställda och omsatte 737 mkr år 2009. Huvudkontoret finns i Älvsbyn och företaget har bagerier i Älvsbyn, Bredbyn och Omne.

Läs mer på www.polarbrod.se

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.