Prova på kultur

07 SEP 2010
Skrivet av :

Prova på kultur är samlingsnamnet på studieförbunden i Älvsbyn riktade insatser till elever i årskurs 3-6.

Detta då man under tisdagskvällen från studieförbundens sida informerade om den verksamhet som man kommer att erbjuda till de elever som vill ha instrumentundervisning, teater, dans och bild utanför ordinarie skoltid. Inför ett tjugotal intresserade föräldrar och elever.

Alla studieförbunden är inne på att försöka att anpassa utbudet efter de inkomna önskemålen som skall vara inne senast den 15 september.

Det flesta valmöjligheterna finns inom Bild, Gitarr, Elgitarr, Elbas, Piano, Körsång men möjligheten till en del stråk och blås instrument efterfrågas.

Utövandet kommer att ske i skolornas lokaler i Älvsby, Visträsk och Vidsel efter skoltid vid 10 tillfällen per termin om det bara finns minst två elever på varje ledare. Möjligheter till sammanslagning av valda instrument eller verksamheter kan bli möjliga.
Max 500 kronor per elev och termin är den deltagaravgift som kan tas ut för 10 lektioner.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.