Ministerbesök i Älvsbyn

08 SEP 2010
Skrivet av :
Lars-Ingvar Wendt och Inger Lundberg Folkpartiet, hälsar Nyamko Sabuni välkommen till Älvsbyn .

Integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni besökte Älvsbyn under onsdagen.

Hela besöket började på Polarbröd där minister visades runt av platschefen Jens Hardegård.
Jens Hardegård berättar om Polarbröds anläggning.
Vice VD för Polarrenen Elisabet Nilsson Singh tog sedan över med en historisk sammanfattning av företaget samt berättade om företagets jämställdhetssiffror som visar att företaget har lika många män respektive
Elisabet Nilsson Singh berättade om Polarbröds historia och jämnställdhet.
kvinnor anställda i Älvsbyn och inom hela företaget är det 48 % kvinnor och 52 % män. Av företagets anställda är det ca 8 % som kommer från andra länder varav 5 % är utanför norden.
Efter besöket på Polarbröd träffade ministern många av Älvsbyns invandrare vid Folkpartiets valstuga, där frågorna blev många om allt från hur man får hjälp med att starta företag som invandrare.
Eller hur man skall få hit sina anhöriga och varför allt skall tar så lång tid med all byråkrati kring invandringen.
Av svaren att dömma så finns möjligheterna till en god integration i det svenska samhället, men kanske är det ett allt för stort och svårt regelverk som hanteras där både stat och kommuner måste vara mer offensiva på att få ut rätt budskap både till sina tjänstemän och inte minst invandrare till Sverige.

Föreningen Vänskap i Älvsbyn genom Nana Karlsson tog även chansen att bjuda in Integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni till nästa års Internationella Karneval och Matfestival i Älvsbyn.

Föreningen Vänskap i Älvsbyn bjöd in Nyamko Sabuni till nästa års Internationella Karneval och Matfestival i Älvsbyn.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.