Kreativa ungdommar

29 SEP 2010
Skrivet av :
Provar på musik fr.v Sheilla Ishimwe, Julia Ferberg, Mirjam Karam, Lisa Eliasson, Maja Dahl och Hanna Samuelsson.

Med uppmaningen “Titta inte hit :)” lockade Kulturmenyn ett 20 tal ungdommar till Filadelfia på onsdagskvällen för att prova på film, foto, musik, teater, bild etc, helt gratis.
Peter Uvén, projektledare, berättar att Kulturmenyn är ett EU-finansierat ungdomsprojekt för ungdommar mellan 12-16 år inom Piteå- och Älvsbyns kommuner.

Sheilla Ishimwe och Peter Uvén tittar på ett musikarr.

Under hösten är det i Hortlax och Älvsbyn som man samlas vid 5 tillfällen för att prova på att vara kreativ och prova på lite inom film, foto, musik, teater, bild. Under våren är det Sjulsmark och Vidsel som får besök av projektet.

– Det här är fem kvällar som skall vara kreativa och inspirerande, säger Peter Uvén och talar om att projektet tillhandahåller verktygen man behöver för alla konstformerna, det är bara att komma och prova på. Detta helt utan kostnad.

– Kanske blir man intresserad av att fortsätta med något senare och då skall projektet genom en uppföljning försöka återkomma.

Det här är även ett sätt att bygga kontaktvägar/nätverk inom denna typ av verksamhet som kanske utmynnar i en kreativ och meningsfyld fritid.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.