Kim matchvinnare för Luleå!

10 SEP 2010
Skrivet av :
Kim Karlsson – matchvinnare för Luleå.

Älvsbykillen Kim Karlsson fortsätter att övertyga i Luleå.
På torsdagskvällen blev han matchhjälte i hemmamatchen mot finska Oulun Kärpät från Uleåborg.
Kim gjorde 3-2-målet och var sedan nära att göra ytterligare ett.

Luleå vann med 3-2 (1-0,0-2,2-0).
Bakom segern låg de båda nyförvärven från Almtuna; Kim Karlsson och Sebastian Enterfeldt. Duon svarade för fem poäng.
Utöver Karlsson så blev Enterfeldt och Sebastian Meijer målskytatr för Luleå.
Karlsson mål beskrivs av länstidningarna som en Omark-kopia.
”Kim Karlsson fick pucken i sarghörnet. Därifrån vände han bort backen ett par gånger och jobbade sig successivt in bakom målburen. Efter att hållit i pucken i cirka 20 sekunder tryckte han till backen med ryggen, snurrade runt målet och la in pucken köksvägen” skriver Norrbottens-Kuriren.
Även NSD gör liknelsen med Omark.
Luleå nye tränare, Jonas Rönnqvist, som förra året tränade just Almtuna gläds åt sina nyförvärv.
 – Det är glädjande att se hur bra de lyckas hantera situationerna och klara av att spela samma typ av ishockey även på elitserienivå. De har varit riktigt bra och i nuläget har vi ingen avsikt att skicka iväg någon av dem, säger han till Norrbottens-Kurirens webupplaga.
Eller som signaturen ”Celco” skriver i en kommentar: ” Kim Karlsson är Norrländsk power och jag hoppas Osten fattat att han inte kommer vara länge i Luleå, så ge honom fyraårskontrakt så snabbt som möjligt.”
När justnu-redaktionen tittade på hemmamatchen mot Skellefteå så skrev vi att Kim charmade Luleå-publiken.
Den charmoffensiven verkar fortsätta….
Kim gjorde ju även mål i Luleå segermatch borta mot Skellefteå.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.