Grovt olaga hot och misshandel

24 SEP 2010
Skrivet av :

Två män greps på torsdagskvällen i centrala Älvsbyn. Den ena är misstänkt för grovt olaga hot sedan han hotat en kvinna med kniv.
Den andre greps misstänkt för misshandel sedan han gett sig på den knivbeväpnade mannen.
Så här skrev polisen i sina händelserapporter:
Klockan 18.33:
Två män har gripits i Älvsbyn i eftermiddag. En av männen, född 1970, är misstänkt för grovt olaga hot efter att han hotat en kvinna med en kniv. Mannen är gripen och förd till Luleå för förhör och åklagarkontakt. Kvinnan fick inga fysiska skador. Brottet begicks i kvinnans bostad.
Den andra mannen, född 1964, är misstänkt för misshandel av mannen som är gripen för grovt olaga hot. Mannen är förd till Luleå och för närvarande inlagd för tillnyktring. Brottet skall ha begåtts utomhus i Älvsbyn under eftermiddagen. Det är okänt om brotten har med varandra att göra eller om det är enskilda händelser.
Klockan 21.00:


Den man som tidigare greps i Älvsbyn misstänkt för grovt olaga hot är nu anhållen av jouråklagare.
Mannen som greps för misshandel är fortfarande inlagd för tillnyktring. Åklagaren har gett anstånd med förhör till mannen har nyktrat till.
Frågor angående händelsen skall ställas till förundersökningsledaren i Luleå alternativt till åklagare på dagtid under kontorstid via vxl 114 14.

Organisation

Polismyndigheten i Norrbotten

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.