Grande finale Börje

11 SEP 2010
Skrivet av :

Det kom hundratals åhörare till Storgatan i Älvsbyn, då den f.d. musikskolan med Älvsbybrasset och Storbandet bjöd på konsert under lördagen.

Applåder i massor hördes efter varenda musikstycke som spelades.

När sedan Börje Andersson musiklärare, samt en av de som byggt upp och följt med musikskolan under alla år steg fram och höll tal, ja då blev det stående ovationer från publiken sida.
Här några citat ur Börje Anderssons tacktal:
”- Jag vill tacka alla för det stöd ni gett oss inom musikskolan, alla uppoffringar som gjorts för att göra allt för att rädda musikskolan. Tack !”
”- Vi skall fortsätta att vara stolta över det ni ser här, vi har varit omtalade för det vi gjort”

”- Musikskolan har varit ett ansikte utåt för kommunen, vi skall alla vara stolta över dessa duktiga elever som vi alltid haft..”

”- Studieförbunden som nu tar över gör ett jättejobb med sina knappa resurser”

Det hela började med Älvsbybrasset som under ledning av Gunnar Ullberg bjöd på en blandad resa i musikens värld i nästan en timme.

Därefter riggades det om för att låta Storbandet spela upp,
där det även bjöds upp till dans till storbandstakter och solosång av Ellen Lennahl.
Dagen avslutades med att Brasset marcherade till Lomtjärn och spelade på vänsterpartiets ”Välfärdens dag”
Uppslutningen till denna dag med lokal musikkultur lockade till sig en större publik än oppositionspartierna i Älvsbyn vågat hoppas på och det hela blev en underbar dag i strålande höstsol.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.