Falska rykten om bortförda barn

10 SEP 2010
Skrivet av :

Falska rykten sprids runt om i landet om en man som drar in barn i en mörk bil. Dessa rykten har även nått Norrbotten. Några försvunna barn, iakttagelser om bortförda barn eller barn som ofredas på detta sätt har inte rapporterats till polisen i länet.

Via Facebook och SMS har ett meddelande skickats ut till ett stort antal människor i Sverige, att ett fordon plockar upp barn vid skolor och på olika sätt lockar dem att följa med. Olika utskick förekommer på flera håll i landet med liknande innehåll men med olika ortsnamn.
Polisen uppmanar allmänheten att kontrollera var uppgiften kommer ifrån innan man sprider den vidare, för att på så sätt undvika falsk ryktesspridning vilket verkar vara upphovspersonernas syfte.
Om man däremot skulle vara vittne till en händelse av liknande karaktär, ska man omedelbart kontakta polisen och berätta vad man hört eller sett.

Pressmeddelande från
Polismyndigheten i Norrbotten

Telefon: 11414

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.