Bytte bössan mot kameran – men unge Samuel hade krutet torrt

06 SEP 2010
Skrivet av :
När kon med kalv med snabba kliv kom över vägen hade Uno Westerlund laddat kameran.

Älgjakten är igång. Och följande historia från första dagen hämtar vi från Manjärv och Uno Westerlund:
Han skriver:
”Jag hör älghunden Diva ”ta upp” alldeles nära. Stig (Westerlund) säger på radion ”ko med två kalvar”. Aha, då kan jag lägga bössan åt sidan och ta fram kameran tänker jag, för vi ska inte skjuta kalvar än. Det brakar och mycket riktigt kommer kon över vägen en bit från mig, men bara en kalv följer efter och skallet fortsätter bort från mig. Det visade sig att Diva träffat på två kor med en respektive två kalvar. Jag är glad att jag fick en bild och kanske ännu gladare över att det inte var en storjur som jag fotade i stället för att …”
På tisdagen fällde jaktlaget i Manjärv en pinntjur. Lycklig skytt var 17-årige Samuel Nilsson som är med och jagar för första gången.
Snacka om lyckad debut.
Vi på justnuredaktionen säger grattis till Samuel!

Sofie Lundberg och duktiga älghunden Diva.

Bidra med fler jakthistorier du med!
FOTO: UNO WESTERLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.