Bytte bössan mot kameran – men unge Samuel hade krutet torrt

06 SEP 2010
Skrivet av :
När kon med kalv med snabba kliv kom över vägen hade Uno Westerlund laddat kameran.

Älgjakten är igång. Och följande historia från första dagen hämtar vi från Manjärv och Uno Westerlund:
Han skriver:
“Jag hör älghunden Diva “ta upp” alldeles nära. Stig (Westerlund) säger på radion “ko med två kalvar”. Aha, då kan jag lägga bössan åt sidan och ta fram kameran tänker jag, för vi ska inte skjuta kalvar än. Det brakar och mycket riktigt kommer kon över vägen en bit från mig, men bara en kalv följer efter och skallet fortsätter bort från mig. Det visade sig att Diva träffat på två kor med en respektive två kalvar. Jag är glad att jag fick en bild och kanske ännu gladare över att det inte var en storjur som jag fotade i stället för att …”
På tisdagen fällde jaktlaget i Manjärv en pinntjur. Lycklig skytt var 17-årige Samuel Nilsson som är med och jagar för första gången.
Snacka om lyckad debut.
Vi på justnuredaktionen säger grattis till Samuel!

Sofie Lundberg och duktiga älghunden Diva.

Bidra med fler jakthistorier du med!
FOTO: UNO WESTERLUND

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.