Var det Loppismani ?

28 AUG 2010
Skrivet av :
Under hösten har redaktionen på ”Älvsbyn Just Nu” fått förfrågningar om var alla Loppmarknader har tagit vägen som förr var så vanliga.
Att det avhållits en och annan vet vi om men.. Men så på lördagen är det som att öppna en ketchupflaska, de var överallt på samma dag, så man undrar om det kanske är ”Loppismani” som drabbat alla Älvsbybor på en gång.
Marcel Köppe var en av alla Loppishandlare denna dag.
Redan från tidig morgon satte det igång och Marcel Köppe på Bäckgatan berättar så här från deras gårdsloppis på Bäckgatan.

” – Loppisen som stod under motto ”Allt mellan himmel och jord” hade kring 100 besökare mellan kl. 10 – 15. Som utlovat fanns ju ”Allt mellan himmel och jord” från träleksaker över köksutrustning till den populära ”Konradslimpan” (Se egen artikel). Sistnämde fanns bara att köpa under den första dryga timmen sen var de 19 slut. Utöver loppisvarorna fanns även fika att köpa.

Hembakade kakor och chokladbollar samt kaffe och saft. Kort sagt – det fanns gott om proviant för de som stannade en längre stund och handlade på lopissen.

Nästan prick kl. 15 var det vädergudarna som avslutade loppisen med en kraftig regnskur. Då packades grejorna ihop och platsen var då tömd inom 30 min. ”

Men det bedrevs även ”Loppisar” på andra platser i Älvsbyn denna dag, längs Storgatan var det ett flertal som provade på att sälja sina äldre prylar, så även i Lomtjärnsparken.

Text och Foto: Sterling Nilsson och Marcel Köppe

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.