Utomhusbio i Lomtjärn

18 AUG 2010
Skrivet av :

Fredagen den 27 augusti kommer inte Lomtjärn att vara sig lik. Under dagen kommer Folkets Hus och Parkers digitala utomhusbio att monteras upp på plats i Lomtjärnsparken.

Filmer kommer att visas i Full HD-kvalite med en digital 2K-projektor med hög ljusstyrka och bildkvalite.
Med hjälp av en stor uppblåsbar filmduk som är 6 m hög x 12 m bred, kan den placeras var som helst och hela området förvandlas till en jätte biograf, då även en större ljudanläggning för ljudet ingår.

Under kvällen kommer det sedan att visas film i Lomtjärnsparken, kl. 20 för den yngre publiken och kl 22 för äldre. Med andra ord så flyttar biografen ut i höstmörkret och det gröna som ger en helt annan dimension av bio.

Mikael Larsson som är biomaskinist på Forum, hoppas på att det nu kommer mycket publik denna kväll då det satsas på något nytt och unikt i kommunen.

För att se vad som visas för film så titta in på Forums Hemsida (länk till vänster) Under filmblogg ser du vad det blir för filmer, då det i skrivande stund ej är spikade.

För arrangemanget står Forum, Jobbcentralen, Kommunen och Åsa projektet.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.